Cursuri de inot pentru copii

La cursurile de initiere inot, urmarim ca fiecare copil sa vina cu drag la bazin. In primele ore invatam niste lucruri simple, respiratia acvatica si niste exercitii de coordonare intre brate si picioare.
Trebuie sa avem in vedere ca fiecare copil este unic in felul lui, iar fiecare are ritmul lui propriu de a invata. Ei trebuiesc incurajati si sustinuti atat de parinti cat si de antrenori.
Inotul aduce o mulţime de beneficii, cum ar fi:
  • Dezvoltare armonioasa;
  • Cresterea imunitatii;
  • Dezvoltarea calităţilor motrice : viteza, indemanare, rezistenta si forta.
Pentru cei care stiu deja sa inoate, putem sa mergem mai departe cu perfectionarea procedeelor, mentinerea si imbunatatirea tonusului muscular.
Un obicei sanatos, abundent in beneficii pentru fizic si psihic, dar si o maniera inovativa de dezvoltare a abilitatilor comunicative – aceasta este maniera in care parintii ar trebui sa priveasca inotul, fie el destinat incepatorilor sau celor care vizeaza performanta.

Cursuri de inot pentru copii in Bucuresti cu instructor personal

Mai presus de toate, avantajul pe care il ofera cursurile de inot copilasilor de toate varstele este reprezentat de imbunatatirea vizibila a abilitatilor de comunicare ori de socializare in grup. Astfel, parintii care aleg sa isi inscrie micutii la cursuri inot copii au siguranta ca au efectuat primul pas spre o dezvoltare armonioasa a acestora, ajutandu-i in mod indirect sa isi construiasca prietenii de lunga durata. In plus, studiile de specialitate au demonstrat faptul ca micutii ce practica inca de timpuriu cursuri inot copii sunt mult mai putin timizi, ei descurcandu-se exemplar in sarcinile de lucru in echipa, dar si in situatiile in care se gasesc in ipostaza de a prelua stafeta de lider. Trasaturile care va vor insoti de acum incolo copilasul vor fi spiritul practic, organizarea, dar si increderea in propriile forte, acesta lasand deoparte atitudinea inhibata.
In detrimentul optiunilor de divertisment mai putin benefice pentru organism, participarea la cursuri inot copii asigura micutului oportunitatea de a se simti bine alaturi de cei de varsta lui, specialistii afirmand faptul ca in urma contactului cu apa se elibereaza in organismul uman asa zisele „endorfine”. Inotul ofera copilasilor o buna premisa pentru dezvoltarea propice a creierului, cei care de-a lungul timpului au desfasurat aceasta activitate dovedindu-se mult mai proactivi si energici. De asemenea, conexiunile la nivelul cerebral sunt mult mai bine sudate, reflexele motorii sunt mult mai bine conturate, iar coordonarea si echilibrul ating un nivel uimitor. In plus, numeroasele cursuri de inot adresate copilasilor se dovedesc utile pentru imbunatatirea concentrarii, a atentiei si a timpului de raspuns la un stimul exterior.
Majoritatea parintilor nu cunosc pe deplin avantajele pe care le ofera respectivele cursuri inot copii, acestea fiind definitorii pentru un stil de viata sanatos. Pe de-o parte, sistemul imunitar al copilasului este imbunatatit considerabil, organismul reactionand exemplar in fata racelilor sau a infectiilor. Pe de alta parte, inotul ajuta copilasii sa isi consume rezervele de energie intr-o maniera pozitiva, astfel incat finalul zilei o sa ii gaseasca in pat, gata pentru un somn linistit si profund. Spre deosebire de alternativele de divertisment pe care le ofera mediul cotidian, de remarcat fiind gadget-urile si televizorul, participarea la o sesiune de inot ii ofera micutului premisa pentru un somn benefic pe timpul noptii.

De remarcat este faptul ca in timpul cursurilor de inot, intreaga musculatura a corpului este pusa la incercare, fiecare grupa de muschi fiind stimulata la acelasi nivel. Direct proprortional cu sporirea rezistentei musculare, pofta de mancare a micutilor va creste, avand nevoie de un consum crescut de proteine, de carbohidrati si de nutrienti necesari dezvoltarii lor. In plus, practicarea acestor cursuri de inot copii conduce la o mai buna oxigenare a tesuturilor, dar si la intensificarea metabolismului celular.

Cele mai accesate pagini

Bazinul de inot Olimpia

Cursuri de inot pentru incepatori

Cursuri inot copii sector 4

Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu

Cum sa inveti sa inoti ?